Akut smerte og skader

Få en grundig smertelindrende behandling

​Akut smerte og skader har meget høj prioritet hos Allerød Fysioterapeuterne, uanset om du kommer fra Allerød, Birkerød, Hillerød eller hvilken som helst anden by. Vi vil prøve at finde en tid til dig samme dag eller senest dagen efter.

​Når du får en akut tid, foretager vores fysioterapeut en grundig undersøgelse samt smertelindrende behandling. Derefter lægger fysioterapeuten sammen med dig en behandlingsplan, så du hurtigst muligt kan komme tilbage til et normalt funktionsniveau igen.

Behandling efter RCIEM-princippet

​Akut smerte opstår ofte fra en pludselig idrætsskade. Det skyldes eksempelvis, at man træder forkert, falder eller støder sammen med en anden sportsudøver. Skade kan variere i sværhedsgrad fra en let forstuvning til svære ledbåndsskader, overrevne muskelfibre og sener eller knoglebrud.

Akutte idrætsskader bør behandles med det samme efter RCIEM-princippet.

RCIEM-princippet:

R: Ro – stop aktiviteten.

C: Kompression – skaden forbindes med en elastisk forbinding for at hindre for stor blødning og væskeansamling, som afkorter helingsperioden. Brug kompressionen de første par døgn, dog ikke så stramt, at det hindrer blodgennemstrømning.​

I: Is – nedkøl det skadede område med en ispose, det dæmper hævelsen og smerterne i området.​

E: Elevation – den skadede kropsdel bør holdes over hjertehøjde så ofte som muligt de første døgn for at mindske hævelsen og aflaste det skadede område.

M: Mobilisering – det er vigtigt, at du sørger for at bevæge led, sener og muskler i det skadede område. Det fremmer heling og fjerner hævelsen.

Har du akut smerte? Ring for en behandling i dag

Hvis du lider af akut smerte, skal du endelig ikke tøve med at ringe til os og bestille en tid med det samme. Det kan for eksempel være, at du har hold i ryggen eller smerte i armen, i lysken eller hoften.

Vi modtager især mange patienter, som har behov for behandling af rygsmerter, eller som skal i genoptræning.

Kontakt os i dag – så finder vi en tid til dig så hurtigt som muligt.

Har du smerter?

Har du brug for en akut tid?