Symptomer og behandling af tennisalbue

Tennisalbuen er en af de hyppigste skader vi har, omkring 40% af os vil på et tidspunkt opleve symptomer på en tennisalbue. Men på trods af navnet er det faktisk ikke tennisspillere, der oftest udvikler en tennisalbue. Overbelastningsskader opstår både ved fysisk arbejde eller ved kontorarbejde. Det skyldes typisk enten gentagende bevægelser, et hurtigt tempo, eller præcisionsarbejde.

Hvad er symptomerne på en tennisalbue?

Ved tennisalbue er det sene-muskelovergangen på ydersiden af underarmen, der bliver overbelastet. Ofte vil knoglen på ydersiden af albuen føles øm.

Du kan prøve at strække albuen og bøje håndleddet opad med modstand på, hvis du mærke smerter, kan det være symptomer på tennisalbue. Smerten fremkaldes ved selv minimalt stræk af håndleddet, for eksempel når du løfter en kaffekop.

For at udelukke andre tilstande vil fysioterapeuten eller lægen også kigge på nakke og brystryg, bevægeligheden i albuen, og tjekke om ledbåndene i albuen er intakte.

Behandling af tennisalbue​

Behandlingen af en tennisalbue er afhængig af hvor længe tilstanden har varet, samt at finde frem til hvad der har udløst dine symptomer. Derfor er vigtigt at du begrænser arbejde og idræt, der provokerer dine symptomer. Derfor bør du variere din arbejdsdag, holde pauser og indrette din kontorarbejdsplads ergonomisk. Løft altid med håndfladen opad, og øv dig i at bruge den anden arm mere.

Her og nu er målet primært at få ro på dine smerter og undgå de bevægelser og aktiviteter, der fremprovokerer dem. Når smerterne er faldet til ro, kan du gå i gang med forsigtig styrketræning.

Smertebehandling som for eksempel akupunktur, tape og bandage, kan være relevant i en periode.

Bliv henvist til en fysioterapeut for vejledning, smertebehandling og hjælp til genoptræning.

Har du brug for en akut tid?