Holdtræning​

Hos Allerød fysioterapeuterne tilbyder forskellige former for holdtræning, som du kan læse mere om her på siden. 

GLA:D træning

På GLA:D holdene gennemgår du et træningsforløb som består af træning og undervisning. Du lærer hvordan du træner, og hvordan du kan tackle dine smerter. Størstedelen de patienter som gennemgår forløbet, opnår en væsentlig forbedring af deres livskvalitet.

Inden du starter GLA:D træningsforløbet, gennemgår du en grundig undersøgelse og test. Træningen tilpasses til dig og vil foregå under fysioterapeutisk supervision. Som afslutning på forløbet vil du blive testet igen, for at se din udviklingen fra start til slut.

Det er fysioterapeut Jacob Kierstein, der står for forløbet GLA:D Knæ og Hofte. Jacob er uddannet og certificeret GLA:D terapeuter.

GLA:D Knæ og hofte

Ryg og lænd

Inden du starten på holdet undersøger fysioterapeuten dig grundigt, for at finde ud af om dine rygsmerter skyldes et problem, som er muskulært, led relateret eller relateret til diskus. Derefter vil du blive undersøgt yderligere, for at fastslå hvilke strukturer der udløser smerterne.

Du får vejledning og praktiske råd om, hvordan du kan håndtere din ryg eller lænd. Du og din fysioterapeut finder sammen frem til, hvad der er dine særlige behov og hvad der den rigtige træning for dig.

Holdet er for alle som har eller har haft, et problemer med ryggen og som har brug for at træne og styrke ryggen. Vi starter med opvarmning og får lidt sved på panden. Derefter arbejder vi med styrke og stabilitet af kroppen med træning på bold, brug af redskaber eller øvelser på gulvet. Vi slutter af med udstrækning og afspænding.

Balance

Udfordringer med balancen? Her får du mulighed for at træne balancen med bolde, balancepuder, elastikker, og meget meget andet. Træningen vil udfordre og forbedre både den stillestående balance og balancen i bevægelse.

Holdtider

​Mandag

​10.00 - 11.00

​Torsdag

​10.00 - 11.00

Sclerose

Holdet er et blandet hold. Der er særlig fokus på den individuelle træning uden at provokere patientens spasticitet.​

Knæ og hofte​

Holdtræningen er en del af behandlingen ved genoptræningen efter en hofteskade. Træningen kan også væres et supplement til den individuelle behandling. Holdet har fokus på patienter med slidgigt, ny hofte eller knæ eller korsbånds- og meniskskader.

​​

Leddegigt

Holdet henvender sig ti patienter med kronisk leddegigt. Leddegigt kan ikke helbredes, men sygdomsudviklingen kan bremses, og symptomerne kan lindres og forebygges via træning og medicin.

Formålet med træningen er at forbedre bevægeligheden af alle kroppens led, samt at øge muskelstyrke og kondition for at forbedre livskvaliteten i hverdagen.

Vi tilpasser holdene i forhold til funktionsniveau og alder.​

Morbus Becterew

Vi arbejder med smidigheds- og bevægelighedstræning af ryg og nakke, skuldre og hofter. Vi arbejder også med styrke- og balancetræning, så så du får trænet hele kroppen. Træningen fjerner eller helbreder ikke sygdommen, men vil holde dine led og muskler smidige og i god form, så din hverdag føles lettere. Til træningen vil du også møde andre, der har Morbus Bechterew.

Bestille en tid til individuel undersøgelse. Du vil sammen med din fysioterapeut finde ud af, hvad der er dine særlige behov og finde frem til den rigtige træning og det rigtige hold til dig.

Patienter med Morbus Bechterew kan være berettiget til vederlagsfri behandling (ved svært fysisk handicap). Du kan få en henvisning fra din læge.​

Parkinson

Holdtræning for personer med Parkinsons sygdom. Vi træner bevægelighed, balance og styrke med fokus på en god kropsholdning og store bevægelser.
Træningen bliver tilrettelagt ud fra de kliniske retningslinjer for fysioterapi til Parkinsons sygdom.
Klinikken tilbyder træning på hold som passer til funktionsniveauet og stadie.

Holdtider

Mandag

08.00 - 09.00

11.00 - 12.00

15.00 - 16.00

Tirsdag

14.00 - 15.00

Onsdag

08.00 - 09.00

09.00 - 10.00

15.00 - 16.00

Torsdag

14.00 - 15.00

Har du smerter?

Har du brug for en akut tid?