Piskesmælds smerter

Piskesmælds skader kan opstå ved fald eller ved en ulykke, som eksempelvis et biluheld. Piskesmælds skader – på engelsk Whiplash – er en betegnelse for at hovedet bevæger sig voldsomt frem og tilbage. Der sker der en overstrækning og der opstår en forstuvning af bløddelene i nakken. Ved piskesmæld kan der desuden opstå læsioner i blandt andet knogler og bruskskiver.


Symptomerne kan være nakkesmerter, nedsat bevægelighed, hovedpine, svimmelhed, nedsat muskelstyrke, koncentrationsbesvær samt nerveudstråling til skulder, arme eller hænder.


Først gennemgår du en grundig undersøgelse, for at finde den bedste behandling i forhold til dine symptomer. I de fleste tilfælde er det vigtigt, så hurtig som muligt, at starte med små bevægeøvelser, som forebygger arvævsdannelse. Du vil få en blid manuel behandling, forsigtige bevægeøvelser, let stabilitetstræning og øjenøvelser.


Fysioterapeuten laver et træningsprogram til dig med nakkeøvelser, som du selv træner og du bør så vidt muligt, vende tilbage til dine daglige aktiviteter.


Ring og få yderligere information på 48 17 43 34
Du kan læse mere om Whiplash på Sundhed.dk.

Har du smerter?

Har du brug for en akut tid?