Smertebehandling​

Akutte skader

Akutte skader og smerter har meget høj prioritet. Vi vil prøve at finde en tid til dig samme dag eller senest dagen efter. Ring på telefon 48 17 43 34​.

GLA:D artrose behandling

Behandlingen af artrose eller slidgigt, som nok er den betegnelse, de fleste kender, er en behandling der består af uddannelse og træning af patienten.

GLA:D står for Godt Liv med Artrose i Danmark. Det er et behandlingskoncept, som består af uddannelse af fysioterapeuten, uddannelse og træning af patienten samt registrering af patientdata i det nationale GLA:D-register.

Der ikke nogen fast formel for hvor meget træning, der er der bedst. Derfor tilpasser vi træningen ud fra dine behov, din alder, fysiske form og dit helbred.

Størstedelen de patienter som har gennemgået forløbet, har opnået en væsentlig forbedring af deres livskvalitet.

Læs mere om GLA:D artrose behandling

​Piskesmæld smerter

​Piskesmælds skader kan opstå ved fald eller ved en ulykke, som eksempelvis et biluheld. Piskesmælds skader – på engelsk Whiplash – er en betegnelse for at hovedet bevæger sig voldsomt frem og tilbage. Der sker der en overstrækning og der opstår en forstuvning af bløddelene i nakken. Ved piskesmæld kan der desuden opstå læsioner i blandt andet knogler og bruskskiver.

Symptomerne kan være nakkesmerter, nedsat bevægelighed, hovedpine, svimmelhed, nedsat muskelstyrke, koncentrationsbesvær samt nerveudstråling til skulder, arme eller hænder.

Først gennemgår du en grundig undersøgelse, for at finde den bedste behandling i forhold til dine symptomer. I de fleste tilfælde er det vigtigt, så hurtig som muligt, at starte med små bevægeøvelser, som forebygger arvævsdannelse. Du vil få en blid manuel behandling, forsigtige bevægeøvelser, let stabilitetstræning og øjenøvelser.

Fysioterapeuten laver et træningsprogram til dig med nakkeøvelser, som du selv træner og du bør så vidt muligt, vende tilbage til dine daglige aktiviteter.​

​Nakke- og skuldersmerter

​Smerter i nakken og skulderen er noget mange kender til. Ofte skyldes det belastning, som arbejde ved computer eller særligt belastende fysisk arbejde. Dine vaner og din kropsholdning kan også have indflydelse på omfanget af smerterne. Symptomerne kan være nakkespændinger, hovedpine, smerter i skulderne og eventuelt snurren i hænder og fingre.

I de fleste tilfælde kan vi hjælpe dig, så du bliver helt smertefri. Vi undersøger og identificerer grunden til din overbelastning. Behandlingen vil ofte være en kombination af manuel behandling, afspænding, øvelser og eventuelt laserterapi. 

Du får vejledning og rådgivning, hvor vi gennemgår dine nuværende arbejdsstillinger og rutiner og ser på, hvordan du fremover undgår forkert belastning.​

​Idrætsskader

​Vores fysioterapeuter stor erfaring i undersøgelse og behandling af idrætsskader. De fleste er selv aktive idrætsudøvere og nogle er også tilknyttet sportsklubber som fysioterapeuter.

Idrætsskader kan enten være akutte skader eller overbelastningsskader. En akut idrætsskader kan være en forstuvning, muskelfibersprængning, knoglebrud eller overrivning af ledbånd. En overbelastningsskader kan være knæsmerter, tennis- og golfalbue eller skuldersmerter.

Fysioterapeuten undersøger og vurderer din sportsskade. I nogle tilfælde kan en ultralydsscanning være nødvendig for at give et klart billede af skadens omfang. Behandlingen vil ofte være en kombination af manuel behandling, afspænding, øvelser og laserterapi. I langt fleste tilfælde kan vi hjælpe dig, så du bliver helt smertefri og hurtigst muligt kan genoptage din idræt.​

Muskel- og ledsmerter

​Smerter i muskler og led er noget som mange har oplevet. Der er mange forskellige årsager det, men den hyppigste er overbelastning af musklerne, men smerterne kan også have andre grunde.

I langt de fleste tilfælde kan vi hjælpe dig, så du bliver helt smertefri. 

Vi undersøger og identificere grunden til din overbelastningen. Behandlingen kan være en kombination af manuel behandling, afspænding, holdnings korrigerende øvelser, træningsprogram og eventuelt laserterapi. 

Du får du får vejledning i hvordan du fremover kan undgå overbelastning i muskler og led.

Løbe- og cykelskader

​Løbe- eller cykelskader er noget, som mange kender til. Vi behandler både akutte og kroniske skader, og vi tilbyder forebyggende behandling, hvor vi laver analyse og tilretning af din løbe- eller kørestil.

Er der behov for ultralydsscanning, får du en hurtig og præcis diagnose, som sikre at du får den optimale behandling fra starten.

Læs mere om løbe- og cykelskader.​

Gigt

​Gigt den mest udbredte kroniske sygdom og der findes mere end 200 former for gigt. Fælles for de langt de fleste er smerter i led, ryg og muskler. Der findes ikke nogen egentlig kur mod gigtsygdomme og derfor er den helt rigtige behandling og træning uvurderlig.

Vi har stor erfaring og specialviden i vores team, hvor vi hjælper dig med at genvinde kontrollen og gøre din hverdag lettere. Vi skræddersyer sammen med dig et behandlings- og træningsprogram, der er tilpasset dig og dine behov. Behandlings- og træningsprogrammet hjælper med, at mindske smerterne og kan i nogen tilfælde hæmme yderligere udvikling af sygdommen.​

Bækkendysfunktion

​Oplever du smerter i bækkenet, kan det være svært selv at afgøre, hvor de kommer fra. Fysioterapeuten vil undersøge dig for at afklare, om du har bækkenløsning eller bækkensmerter.

Det er forskelligt hvornår i graviditeten smerterne opstår. Ofte vil det dog være midt i graviditeten. Smerterne udvikler sig som regel langsomt og bliver mere belastende. Udover smerter i bækkenleddene kan du måske også mærke det i ballerne, over lænden eller på bagsiden af lårene.

Mange kvinder oplever at almindelige dagligdags aktiviteter gør ondt. Det er ikke ualmindeligt, at smerterne først kommer et stykke tid efter, at man har gjort det.

Vi hjælper dig med smertelindrende behandling samt stabiliserende og styrkende øvelser. Du får rådgivning og vejledning, så du kommer godt igennem din graviditet. Du får også tilbud om at deltage i træning på vores før og efter fødselshold.​

Hypermobilitet

​Hypermobilitet er ikke en sygdom men en tilstand. Som hypermobil er man i stand til at strække sine led, ud over det punkt, hvor ledet normalt strækkes til og det kan medføre smerter i muskler, sener og led.

Hypermobile bliver hurtigt fysisk trætte, fordi musklerne ikke er stabile nok til at holde en stilling, og man derfor skal bruge flere kræfter på både at stå stille og på at bevæge sig. For nogle betyder det at de fungerer dårligere i hverdagen, ikke kan udføre hårdt fysisk arbejde.

Hypermobilitet findes blandt både børn og voksne og bevægeligheden hos den enkelte kan ændre sig livet igennem.

På klinikken er behandlingen er en kombination af manuel behandling og træningsøvelser, der øger styrke og stabilitet omkring leddene og som er tilpasset dig. Vi hjælper dig med at øge din egen fokus på din egen tilstand, og på hvordan du kan forebygge smerter og følgevirkninger. Du for vejledning omkring hvordan du skal forholde dig i forhold til arbejde og sportsaktiviteter.​

Hovedpine

​Hovedpine kan have flere årsager, men skyldes ofte muskelspændinger og låsninger i led forårsaget af eksempelvis uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Lider du af hovedpine er det vigtigt du bliver undersøgt og behandlet. De fleste af vores patienter får det væsentligt bedre eller bliver fuldstændig symptomfri efter få behandlinger. De tre mest almindelige typer af hovedpine er nakkehovedpine, spændingshovedpine og migræne.

Vores team på klinikken stor erfaring med at behandle og forebygge hovedpine. Vi har fokus på leddene i nakke, midt ryg samt muskelspændinger i skulder og nakke området.

Behandlingen kan være en kombination af manuel behandling, afspænding, øvelser og eventuelt laserterapi. Du får rådgivning og vejledning, hvor vi gennemgår dine nuværende arbejdsstillinger og rutiner – og så ser vi på, hvordan du fremover kan undgå forkert belastning. I de langt fleste tilfælde kan vi hjælpe dig, så du bliver helt smertefri.​

Behandling af rygsmerter 

​Smerter i ryg og lænd er noget mange har oplevet. Nogle patienter oplever ud over smerter – en fastlåsning i lænden – også kaldet hold i ryggen. Årsagerne kan være forskellige, men ofte skyldes det overbelastning, forkerte stillinger eller uheld.

Fysioterapeuten undersøger dig grundigt, for at finde årsagen og om problemet er muskulært, led relateret eller relateret til diskus. Derefter vil du blive undersøgt yderligere, for at fastslå hvilke strukturer der udløser smerterne. Fysioterapeuten vil også være opmærksom på, om du fejler noget som kræver yderligere undersøgelse.

Ved behandling af rygsmerter vil fysioterapeuten løse op for at genskabe bevægeligheden i led og muskler. I smertebehandlingen bruger vi blandt andet McKenzie (MDT) massage, akupunktur, El terapi og laserterapi.


Du får vejledning og praktiske råd om, hvordan du kan håndtere din ryg eller lænd – for eksempel, hvordan du kommer ud af sengen med så få smerter som muligt. Desuden vil du få øvelser du selv kan træne, eller få tilbudt holdtræning, hvis der er behov for det.​

Hovedpine og svimmelhed

​Hovedpine og svimmelhed er et problem mange mennesker lever med. Det går ud over arbejdsliv og fritid. 

Skyldes generne dysfunktion i bevægeapparatet eller muskelspændinger er der god mulighed for vi kan tilbyde en behandlingsform der kan afhjælpe generne.​

Migræne

​Migræne giver meget kraftige smerter. Mange patienter beskriver det som en dunkende, stærk smerte i den ene side af hovedet, tit omkring øjet. Ofte ledsages smerterne af synsforstyrrelser, kvalme og eventuelt opkastninger.

En del patienter får desuden også spændings- eller nakkehovedpine. Vores erfaring er at manuel behandling og afspænding af nakkens muskler og led har ofte en gavnlig effekt. I mange tilfælde nedbringer det hyppigheden og intensiteten af migrænen.​

Træning for handicappede

​I vores team har vi stor erfaring og specialviden med træning for handicappede. Vi tilrettelægger træningen efter dine fysiske funktioner og dine behov. Vi arbejder med funktionstræning, vedligeholdende træning og manuel behandling.

Klinikken er tilgængelig for kørestolsbrugere og har handicaptoilet. Der er parkering lige uden for døren uden tidsbegrænsning.​

Cupping

Cupping er en ældgammel behandlingsmetode og meget udbredt særligt i østen.
Cupping eller sugekopmassage udføres ved at placere sugekopper på huden, hvori der dannes et undertryk, som løfter op i bindevæv og muskel og øger blodgennemstrømningen til området på en blid måde. Kopperne kan både side stationært eller flyttes rundt med undertryk.
Hvor massage presser ned på en øm muskel, vil sugekoppen løfte og spænde musklen ud. Den langvarige udspænding giver smertelindring, udskilning af affaldstoffer, bindevævet løsnes og blodcirkulationen forbedres.

Du vil oftest få sugemærker efter behandlingen. De kan variere fra lyserøde ringe til mere rød/ lilla cirkler. De er ganske ufarlige aftager efter 2-7 dage alt efter hudsarthed.
Du kan også forvente at den øgede udskilning af affaldsstoffer kan gøre dig træt og tørstig de første gange du prøver det.

Cupping er særlig effektiv til behandling af ;

- Mindske ødemer
- Lindre led- og muskelsmerter
- Afspænde muskler
- øge blodcirkulation og energiflow i kroppen

​Akupunktur

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform og bedst kendt fra Kina. Det kan anvendes til smertelindring og andre symptomer.
Man skelner typisk mellem to retninger indenfor akupunktur, den traditionelle kinesiske akupunktur, der tager udgangspunkt i akupunkturpunkter på meridianbaner og den mere vestlige medicinske akupunktur, der er tilpasset nutidig viden, sundhedsvidenskabelige principper og tager udgangspunkt neurofysiologiske forklaringsmodeller samt bio-psyko-social tilgang og diagnostik som vi kender det fra fysioterapien.

Akupunktur er et effektiv redskab til smertelindring af både led- og muskelsmerter, afspænde muskler, øge blodgennemstrømningen og flow samt øge vævshelingen.
Du vil eventuelt føle en kortvarig forværring efter de første akupunkturbehandlinger, det er ganske normalt og vil aftage inden for et par timer til et 1 døgns tid. Du vil også kunne forvente at du føler dig mere træt og tørstig, dette skyldes den øgede affaldsudskilning, der sker i musklerne. Drik gerne mere vand end du plejer efter behandlingen.

Her på stedet gøres der hovedsageligt brug af den medicinske tilgang.

Har du smerter?

Har du brug for en akut tid?